Zand RecyclingSTC-KNRM Offshore SafetyDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuws

 • Onderzoek naar PFAS in afvalwater van rioolwaterzuiveringen afgerond

  De Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer STOWA en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben onderzoek laten doen naar de concentraties PFAS in het afvalwater van acht rioolwaterzuiveringen.

 • Tien keer Limburgse archeologie in augmented reality

  Langs de Limburgse Maas komen 10 nieuwe speerpunten op plekken van grote archeologische betekenis. Het zijn opvallende markeringen in het landschap, letterlijk in de vorm van een speer.

 • Plastics zoeken met een satelliet

  Deltares onderzoekt samen met de European Space Agency (ESA) en gastonderzoekers uit heel Europa (Spanje, Portugal, Schotland, Duitsland en Nederland) of het mogelijk is om plastics op de oceaan te volgen met satellieten.

 • Water vraagt meer ruimte in stad van de toekomst

  Nederland wordt warmer en hevige buien komen steeds vaker voor, maar met gerichte maatregelen kunnen de risico’s op wateroverlast worden beperkt.

 • Nieuwe editie van magazine het waterschap over Water en Ruimte

  Magazine Het Waterschap is op 14 oktober weer verschenen. Het thema van dit nummer is ‘Water en Ruimte’. Het blad is ook online te lezen.

 • Aandacht voor overstromingen in de week van ons water

  Van 16 tot en met 31 oktober organiseren de waterbeheerders van Nederland excursies en andere leerzame en leuke activiteiten tijdens de Week van Ons Water.

 • STOWA jubileert met uitgave over ‘de Kracht van Kennis’!

  De Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer STOWA  bestond op 13 september van dit jaa r op de kop af 50 jaar. Een geweldige mijlpaal en iets waar alle STOWA-deelnemers - waterschappen, Rijkswaterstaat en provincies - trots op mogen zijn

 • NZO-website www.noordzeeoverleg.nl live

  Alle informatie over het Noordzeeoverleg (NZO) en de uitvoering van het Noordzeeakkoord is te vinden op www.noordzeeoverleg.nl. Om relevante NZO-informatie herkenbaar, transparant en vindbaar te maken is een onafhankelijke en gezamenlijke website ontwikkeld.

 • Half miljoen van Waddenfonds voor opruimen plastic

  De gemeente Harlingen gaat de stroom plastic afval die vanuit de stad in de Waddenzee terechtkomt aanpakken. Daarvoor wordt in het Van Harinxmakanaal een Bubble Barrier geïnstalleerd. Met dit zogenaamde bellengordijn moet circa 86% van het afval dat naar de Waddenzee drijft worden afgevangen.

 • Subsidie voor project tegen medicijnresten in Waddenzee

  Bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in het Groningse Garmerwolde komt een testfabriek die medicijnresten uit afvalwater haalt. Nu komen die medicijnresten vanaf de zuiveringsinstallatie via het Eemskanaal in de Waddenzee terecht. Daar veroorzaken ze schade aan het ecologisch systeem.

meer nieuws